fbpixel

Moderators: Greg Downing, E.J. Peiker

All times are UTC - 5 hours

  
« Previous topic | Next topic »  
Reply to topic  
 First unread post  | 3 posts | 
by Andrew_5488 on Tue Feb 14, 2017 12:37 pm
Andrew_5488
Forum Contributor
Posts: 234
Joined: 15 Feb 2012
Location: NY
I just got Nikon teleconverter TC-14E AF-I and when using with Sigma 300-800mm, reported aperture and focal length
is that of the lens alone. When using the same lens with Sigma 1.4 teleconverter EXIF information is correct.
Is this normal behavior with Nikon TC-14E AF-I ?
Would I get correct information with TC-14E II AF-S or III ?

TIA
 

by E.J. Peiker on Tue Feb 14, 2017 1:01 pm
User avatar
E.J. Peiker
Senior Technical Editor
Posts: 79132
Joined: 16 Aug 2003
Location: Arizona
Member #:00002
Yes it's normal, Nikon doesn't program third party info into their products.  I'm surprised the Nikon TC even fits the Sigma lens.  Most Sigma lenses can't be attached to a Nikon TC.  Neither the TC14E II or III has ever fit any Sigma lens that I've tried to attach it to. 
 

by billg71 on Thu Mar 16, 2017 5:27 pm
User avatar
billg71
Forum Contributor
Posts: 83
Joined: 06 Aug 2007
Location: Acworth, GA
And the only difference between the AF I and AF II versions is that the AF I version has a smooth finish, the AF II has a textured paint job. Don't ask me why.....
 

Display posts from previous:  Sort by:  
3 posts | 
  

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group