fbpixel

Moderator: Greg Downing

All times are UTC - 5 hours

  
« Previous topic | Next topic »  
Reply to topic  
 First unread post  | 8 posts | 
by Dean McLeod on Mon Jul 13, 2020 6:27 pm
User avatar
Dean McLeod
Forum Contributor
Posts: 64
Joined: 11 Jul 2020
Location: Saskatchewan, Canada
Hello, My Facebook and 500px links on my profile page do not work correctly; when clicked, a new tab opens and an error message occurs on both of them.

I copy/pasted the correct URLs into my profile edit page; am I missing something?

Thank you!
 

by SantaFeJoe on Tue Jul 14, 2020 2:04 pm
User avatar
SantaFeJoe
Forum Contributor
Posts: 7575
Joined: 28 Jan 2012
Location: American Southwest
Member #:01817
Your facebook link works. The others show a double https address when you click on the address bar. Maybe that’s it.

Image


Image




This is what I am talking about. When I remove the first part, the sites come up.


Joe
Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.  -Pablo Picasso
 

by Dean McLeod on Tue Jul 14, 2020 5:10 pm
User avatar
Dean McLeod
Forum Contributor
Posts: 64
Joined: 11 Jul 2020
Location: Saskatchewan, Canada
SantaFeJoe wrote:
Your facebook link works. The others show a double https address when you click on the address bar. Maybe that’s it.

Image


Image




This is what I am talking about. When I remove the first part, the sites come up.


Joe

Really strange. I've got the Facebook and 500px links working, but the LinkedIn one doesn't work no matter what I try. Seems as though the profile editing page (for this site) already has the "https://www." part embedded already, and you just add the last few letters of your social media URL into the box. This approach worked for Facebook and 500px, but not LinkedIn. Weird.
 

by SantaFeJoe on Tue Jul 14, 2020 5:24 pm
User avatar
SantaFeJoe
Forum Contributor
Posts: 7575
Joined: 28 Jan 2012
Location: American Southwest
Member #:01817
Now the address has two “in” s in it before “dean”:
Image

I did abbreviate the challenge part that occasionally pops up.

Joe
Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.  -Pablo Picasso
 

by Dean McLeod on Tue Jul 14, 2020 5:31 pm
User avatar
Dean McLeod
Forum Contributor
Posts: 64
Joined: 11 Jul 2020
Location: Saskatchewan, Canada
SantaFeJoe wrote:
Now the address has two “in” s in it before “dean”:
Image

I did abbreviate the challenge part that occasionally pops up.

Joe



When I log in to my LinkedIn profile, copy the URL, then paste it into the NSN profile edit page box, the entire URL won't paste. It seems as though the box only allows a finite amount of characters then cuts off the rest.

I give up. :lol:
 

by SantaFeJoe on Tue Jul 14, 2020 6:13 pm
User avatar
SantaFeJoe
Forum Contributor
Posts: 7575
Joined: 28 Jan 2012
Location: American Southwest
Member #:01817
One thing that seems to be missing is the “ca.” before “linkedin”.

https://ca.linkedin.com/in/dean-mcleod-7248911a5

Joe
Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.  -Pablo Picasso
 

by nclements on Tue Jul 14, 2020 9:21 pm
nclements
Development Team
Posts: 212
Joined: 16 May 2006
Location: Chicago, IL
Member #:99999
The original purpose and approach of the social media links was to have users put their usernames -- and only the username -- for each of the services. (Unfortunately that's not well documented.) Then the system would put the bit before to build the full URL.

It's possible that LinkedIn has made changes since the social media stuff was first coded. Having said that, I tried it on mine and it worked for me. Not sure the "ca" bit in "ca.linkedin.com" is necessary. I can navigate directly to https://www.linkedin.com/in/dean-mcleod-7248911a5 which means "dean-mcleod-7248911a5" should work in the LinkedIn field.

Hope this helps.
 

by Dean McLeod on Tue Jul 14, 2020 9:28 pm
User avatar
Dean McLeod
Forum Contributor
Posts: 64
Joined: 11 Jul 2020
Location: Saskatchewan, Canada
nclements wrote:
The original purpose and approach of the social media links was to have users put their usernames -- and only the username -- for each of the services. (Unfortunately that's not well documented.) Then the system would put the bit before to build the full URL.

It's possible that LinkedIn has made changes since the social media stuff was first coded. Having said that, I tried it on mine and it worked for me. Not sure the "ca" bit in "ca.linkedin.com" is necessary. I can navigate directly to https://www.linkedin.com/in/dean-mcleod-7248911a5 which means "dean-mcleod-7248911a5" should work in the LinkedIn field.

Hope this helps.



Woohoo! Thanks so much; it works now! It was just a matter of finding the right snippet of URL to enter into the box. I was also entering the "/in/" and that didn't work.

Thank you!

Dean McLeod
 

Display posts from previous:  Sort by:  
8 posts | 
  

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group