fbpixel

Moderators: Greg Downing, E.J. Peiker

All times are UTC - 5 hours

  
« Previous topic | Next topic »  
Reply to topic  
 First unread post  | 5 posts | 
by archfotos on Wed May 20, 2020 2:09 pm
archfotos
Forum Contributor
Posts: 102
Joined: 04 Jan 2015
Location: dc
I’m in the process of performing a clean install on a Mac OS Mojave and will need to reinstall capture one.  When I originally installed C1 I remember watching a video on setting up where the cache files are stored within my macs libraries, I can’t find that utube tutorial and was hoping someone is knowledgeable about where C1 stores cache files on a Mac and how best to have it set so those files either are placed on an external drive or deleted more regularly?

Any insights and or advice is very welcome 

Thanks 
Jeff
 

by Hoppy on Sun May 24, 2020 12:18 am
User avatar
Hoppy
Forum Contributor
Posts: 267
Joined: 27 Feb 2009
Location: Brisbane, Australia
I just used Cleanmymac 3 to see where the cache files were.  Library and a hidden folder called private.  I use High Sierra.  I assume any cleaning software will seek out all caches.
A SLR always has the wrong lens attached

http://www.romarimages.com
http://500px.com/ROMARimages
 

by E.J. Peiker on Sun May 24, 2020 8:18 am
User avatar
E.J. Peiker
Senior Technical Editor
Posts: 85143
Joined: 16 Aug 2003
Location: Arizona
Member #:00002
C1 stores this stuff in a sub folder of the folder that the images are in so if your photos are on an external drive, the caches will also be by default.
 

by archfotos on Wed May 27, 2020 10:31 am
archfotos
Forum Contributor
Posts: 102
Joined: 04 Jan 2015
Location: dc
thanks for the responses however it's not that simple sure would be nice if software companies wouldn't litter their files all over the system's drive. C1 does store files within the Mac's library system.  Just not certain how to set it up as I had it before.

thanks again for the thoughts
 

by E.J. Peiker on Wed May 27, 2020 4:12 pm
User avatar
E.J. Peiker
Senior Technical Editor
Posts: 85143
Joined: 16 Aug 2003
Location: Arizona
Member #:00002
archfotos wrote:
thanks for the responses however it's not that simple sure would be nice if software companies wouldn't litter their files all over the system's drive. C1 does store files within the Mac's library system.  Just not certain how to set it up as I had it before.

thanks again for the thoughts

Your best bet is to go to the Phase One support page and open a new case and ask the question there.  In my experience, they are very good at giving you real answers.  be very clear in what you are trying to do, not just asking where the files are stored.  It may take a couple of days for them to get back to you but they always do.
 

Display posts from previous:  Sort by:  
5 posts | 
  

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group